Teatterista

Häkkilän kulttuurialue sijaitsee Lestijoki-laaksossa, luonnonkauniilla paikalla, laajojen vehreiden peltoaukeamien keskellä. Alueella on ryhmä kauniita historiallisia rakennuksia; punainen luhtiaitta, kaksi 1700-luvulla rakennettua aittaa sekä Häkkilän vanha kansakoulu ulkorakennuksineen. Häkkilän alue sopii kulttuurielämyksen lisäksi myös juhlatilaisuuksien järjestämiseen.

Tohotuli-teatteriyhdistys ry

Häkkilän alueella sijaitsevan kesäteatterin ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa vuonna 1996 perustettu Tohotuli-teatteriyhdistys ry. Yhdistys ylläpitää myös mahdollisuutta mukavaan näytelmäharrastukseen yhteistyössä alueen kansalaisopiston kanssa. Vuosina 2020-2022 näytelmä harjoituksia tai esityksiä ei ole voitu järjestää vallitsevasta tilanteesta ja myös näyttelijäpulasta johtuen.

Tähän mennessä yhdistyksen toimesta Häkkilän kauniissa miljöössä on toteutettu jo 24 näytelmää. Seuraava toteutuva näytelmäkausi olisi siis 25. teatteriyhdistyksen historiassa.

Katsojana Häkkilässä

Pääkatsomo tarjoaa istumapaikan noin 230 katsojalle. Tarvittaessa paikkoja on lisätty väliaikaisella sivukatsomolla muutamalle kymmenelle lisäkatsojalle. Jyrkkään rinteeseen rakennettu kiinteä katsomo tarjoaa jokaiselle katsojalle erinomaisen näkymän näyttämölle. Kiinteä katsomo on myös katettu eli siinä äärimmäisen harvinaisessa tapauksessa, kun Häkkilän kesäteatterin esityksessä sataa, katteen alla istuvat eivät kastu.

Haluamme taata kaikille katsojillemme parhaan mahdollisen elämyksen. Siksi alimmille riveille sijoitamme aisti- tai liikuntarajoitteiset vieraamme. Luonnon ystävät voivat kivuta katsomon yläriveille, joilta avautuu todella kaunis näkymä Natura 2000 suojeltuun Lestijoki-laaksoon, jota kelpaa tulla ihastelemaan kauempaakin.

Pysäköinti ja kahvitus järjestetään Häkkilän koulun laajalla piha-alueella. Kahvia varten kannattaa varata käteistä mukaan. Toaletit löytyvät pihapiirin luhtiaitasta.